Banánové tiramisu
Banánové tiramisu
Ingredience:
250 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 4 plátky želatiny,
Postup přípravy:
Ve vodě namočíme želatinu. Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, za stálého míchání uvaříme, až zhoustne. Vymačkáme nabobtnalou želatinu, necháme ji rozpustit v horkém pudinku, ale už nevaříme. Necháme ho částečně prochladnout, občas ho promícháme, aby na něm nebyl škraloup. Utřeme tvaroh s jogurtem a po částech ho vmícháme do chladnoucího pudinku. Oloupeme banány a rozmačkáme je na kaši, zamícháme je do krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli. Nejprve polovinu lehce zapracujeme do krému a potom po lžících opatrně vmícháme zbytek. Dno menší obdélníkové mísy vyložíme částí piškotů namáčených ve vychladlé silné kávě s rumem nebo amarettem. Potřeme je polovinou krému. Zbylé piškoty namočíme v kávě, vyrovnáme na krém a zbytkem vanilkového krému potřeme, uhladíme povrch a hustě posypeme kakaem. Na 2-3 hodiny dáme uležet do chladničky. Zdobit můžeme čerstvou meduňkou.